Dolfin Országos Bajmokság 2019 2019-06-17 00:00


Dolfin Országos Bajnokság

2019.06.12-16 Balatonfüred, Koloska-Marina

Szerdán a nevezéssel és a felmérésekkel kezdődött, az idén igen korai és szokatlan időpontra került Bajnokság. Míg az úszóknak remekül bejött, a vitorlázóknak a forró és szélmentes időszak nem igazán kedvezett.

A döntően gyenge szélben zajló futamok, szokatlan hőséggel és erős napsütéssel, UV sugárzással párosultak, ami különösen próbára tette a résztvevőket. A szokatlan időjárás nem egyszer produkált teljesen váratlan és kiszámíthatatlan meteorológiai helyzeteket. A hőségben olykor percek alatt felszívódott a még a 8-9 kts erősségű stabil szél is. Szélmentes, pályaversenyre alkalmatlan napok. stb.

A 9 futamra kiírt Bajnokság, végül 6 futam alapján dőlt el.

2019 évben Magyar Bajnok, Seres Péter kormányzásával az ASE, Suppy hajója, Seres Péter, Nagy Róbert, Mészáros Miklós, Cser Donát, Lengyel Zsófi.
Második lett a Natita nevű hajó a TVSK csapata, Nagy Tibor, Ecsedy Gábor, Csányi Gábor, Antal Péter, Pintér Nándor Ferdinánd.
 A dobogó harmadik fokára Elekes Béla kormányozta bySOUL került, a TVSK csapat tagjai Vastagh György, Simon István, Szikra Péter.


DOB eredmény