Általános tájékoztató 2020-03-25 16:01


Kedves Sporttársak!


A jelenleg kialakult járványügyi helyzet miatt a következőkről szeretnélek tájékoztatni Benneteket!

A világ, az ország és azon belül mindannyian egy cél érdekében küzdünk. Ennek eléréséért hozzuk meg a szükséges intézkedéseket és döntéseket.
Egyesületünk Vezetősége is folyamatosan figyeli a híreket és a beérkező információk alapján, azokat beépítve napról-napra beszéli meg a szükséges lépéseket.

Így tettünk a mai napon is, melynek értelmében a következő, az egész tagságot érintő intézkedéseket hoztuk:

1.) Az MVSZ és a vízügyi hatóságok bizonytalan időre, visszavonásig felfüggesztettek minden, a 2020. évben megrendezésre kerülő versenyekre irányuló szervezési jogot, engedélyek kiadását.
Ennek alapján az egyesületünk által rendezett versenyeket, rendezvényeket, túrákat, csapatépítéseket és egyéb más összejöveteleket,  független attól, hogy esetleg a hatósági zárlat feloldásra kerül-e addig, vagy sem, április és május hónapra lemondja.
Az ezt követő időszakra jelenleg döntést nem hoztunk, a járvány terjedésének figyelemmel kísérése mellett fogunk erről a jövőben határozatot hozni!
Az elmaradt rendezvényeket amint és ha lehetséges megpróbáljuk pótlólag megszervezni, vagy más rendezvényekkel, versenyekkel összevonni!

2.) A balatoni kikötők nagy része bezárt, vagy csak korlátozottan látogathatók. A Koloska kikötő üzemeltetése is  - ahogy Nektek is megküldtük - megszorításokat vezetett be, illetve leállította a hajók daruzását.
Ennek értelmében egyesületünk hajói is a parton maradnak, a karbantartásokat elhalasztjuk és mindaddig amíg más intézkedés nem történik a hajóbérlésre beérkezett igények elbírálása is szünetel.

3.) Sárközi Béla nagyhajós osztálykapitány a megváltozott helyzet miatt a dolphin draft idejét eltolja, annak - betartva a korlátozásokat - elektronikus / online lebonyolítását egy későbbi időpontra hirdeti majd meg.

Amennyiben további döntéseket hozunk és kénytelenek leszünk a nyári hónapokra is kiterjeszteni a lemondásokat, felfüggesztéseket, úgy annak meghozatala után azonnal tájékoztatunk Titeket!

Kérünk Benneteket, hogy Ti is legyetek óvatosak, aki tud MARADJON OTTHON, vigyázzatok a saját, szeretteitek és mindannyiunk egészségére!
Csak együtt érhetjük el, hogy az életünk visszatérjen a rendes kerékvágásába és újra élvezhessük a vitorlázás örömeit!

Mindenkinek kitartást kívánunk az elkövetkező időre!
Jó szelet:Koppány Emese
kommunikációs vezető