47. Villamosenergia-ipari Vitorlás Találkozó 2018-09-20 00:00


Az idén is az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szervezésében zajlott a Koloska Kikötőben a 3 napos Villamosenergia-ipari Vitorlás Találkozó!


2018-ban is, mint jó pár éve mindig, minket illetett meg a dicsőség, hogy megrendezhettük a VVT-t! Már az előnevezéseknél látszott, hogy minden idők legnagyobb létszámú rendezvényére készülhettünk!
240 fő jelezte 20 társaságtól, hogy részt kívánnak venni az eseményen. Végül a szokásoknak megfelelően kalóz és nagyhajós, nyílt és iparági kategóriában, valamint dolfin hajóosztályban hirdettünk eredményt!

A kétnapos verseny első napján a Balaton fantasztikusan szép oldaláról mutatkozott be. Az őszi fényekben úszó magyar tenger árasztotta magából a nyugalmat és a csendet! A nappali hőmérséklet elérte a 30 fokot és a víz is még 23 fokos volt. Az egyetlen szépséghibája a pénteki napnak, hogy szél...., az pont nem volt. A kalóz mezőny így majdnem az egész napot a parton töltötte, s habár délután valami reménysugár látszott arra, hogy futamot indítsunk, de sajnos amire a pályát esélyünk lett volna letenni a gyenge szél amilyen hirtelen jött el is illant!
A nagyhajóknak meghirdetett Téren István Emlékfutamot habár elrajtoltattuk 15 hajó nevezésével, de emberpróbáló volt a tükörsima vizen órákon keresztül szinte "andalogva" haladni! Végül a Balatonfüred-Siófok-Alsóörs-Balatonfüred távot nem sikerült teljesíteni, pályarövidítéssel Siófokon befuttatuk a még hősiesen küzdő egységeket! A rövidített szakaszt így is 7 óra kemény küzdelemmel tudták csak megtenni.

A parton aztán a rekeszizmunkat erősíthettük egy fergeteges stand-up előadással, majd a csocsó bajnokság következett, mely a sok nevezett csapatnak köszönhetően éjjel fél 1-ig tartott!

Ami pedig a szelet illeti estére már látszott, hogy valami változás bontakozik ki és bizony előkerültek a pulóverek, átmeneti kabátok! Feltámadt az északi szél, mely egész éjszaka, sőt még másnap is kitartott!
A szombati napon már 12-15 csomó erővel fújt, időnként 20 csomós befújással. 
A nagyhajók így fél 10-kor el tudtak rajtolni, száguldva a Siófok-i bója felé kezdték meg a versenyt. Fél órával késöbb a kalózok "csatája" is elindult és az amatör csapatok végül 3 futam megrendezése után, fáradtan, de tele élménnyel tértek vissza a kikötőbe, miközben a nagyhajók is teljesítve a távot lassan befutottak.

A rendezvény hivatalos záró programján így a következő kategóriákban hírdettünk eredményt:

- Kalóz nyílt és iparági
- Kalóz iparági csapat
- Nagyhajós nyílt és iparági
- Dolfin hajóosztály

- Legjobb kalóz női egység

- legfiatalabb kormányos és legénység
- legidősebb kormányos és legénység

- A MI VAGYUNK A LEGJOBBAK  pedig az idén az NKM csapata lett!!!

A vándorkupák is gazdára találtak, vagyis 
- a nyílt és iparági vándorkupák
- dolfin vándorkupa
- vizicsiga díj
- teknősbéka díj
valamint a Tigres Zrt. TIGRES Kupája is!

Levezetésképpen a résztvevők a Szent Miklós rendezvényhajón egy gálavacsorán elemezhették ki a 2 nap eseményeit, megkóstolhatták a RENESZÁNSZ Pálinkaház készítményeit, valamint disco zenére rophatták a táncot!
Összességében reméljük, hogy mindenki kellemesen érezte magát és ha egy kicsit fáradtan is ,de jó hangulatú 3 nap után tértek a csapatok haza!

A rendezői gárdának meg ezúton is köszönöm, hogy László Zoli/Kollár Karcsi/Bernát Magdi és az általam megálmodott rendezvényt valóra váltották!
Számítunk Rátok jövőre is!Koppány Emese

Eredmények:

kalóz - iparági
kalóz - nyílt
kalóz abszolult

nagyhajós iparági
nagyhajós nyilt
Nagyhajós abszolult
47. VVT - Dolfin Hajóosztály végeredmény