2023. évi Dolfin Draft 2023-03-20 00:00

TISZTELT ASE VSC KLUBTÁRSAK!

 

A Dolfin verseny és hajóválasztás (draft) ideje: 2023.03.30. (Cs.) 17:30.
Belépés 17:15-től lehetséges.
Érdeklődők is beléphetnek.

Ezen a linken érhető el (majd) a chat: https://meet.google.com/unu-bjds-gwj

vagy https://www.vise.hu/?page_id=1161 itt a VISE szobát kell választani.
(Vise honlap, tagtársak, beszélgető szobák, VISE beszélgetés)

Figyelem: a főszezonban (július-augusztus) igényelt verseny esetén egy teljes hétre kell igényelni, és kifizetni a hajóbérletet. Kivétel a Kékszalag. 

Ajánlom a versenyezni szándékozóknak, hogy az MVSZ Ranglista Versenyekből válasszanak.

Olyan versenyeket ahol évek óta csak 1-2 Dolphin hajó indul, nem javaslom választásra.

ASEVSC 2023-as versenynaptárába -vezetőségi állásfoglalás alapján- nem kerül be az Ezüst szalag, és Csillagtúra verseny. Ha valaki menni akar, saját igénylési keretére indulhat.


Részletek a szabályainkból:

A versenyek hajóbeosztása: A versenyzők időpont- és hajó választásával a megelőző évi Kalóz és Dolfin szakcsoport ranglista sorrendjében ASE VSC hajóosztályonként, egy-egy, március 30-ig megtartandó naptáregyeztető osztályértekezlet keretében, az alábbiak szerint: - Az első körben: az előző évi ASE VSC Dolfin ranglistán minősített kormányosok legfeljebb 3 minősítő verseny, az előző évi ASE VSC Dolfin ranglistán nem minősített kormányosok esetén 1 minősítő verseny választható, (az a kormányos minősíthető, aki legalább három versenyen elindult, lásd: 7. sz. melléklet)

- A további körökben: fordulónkként legfeljebb 1-1 további verseny, ameddig a hajó és utánfutó kapacitás lehetővé, ill. az igények száma szükségessé teszi. - Az igénylést az arra jogosult kormányos vagy megbízottja terjesztheti elő, de a kormányos neve alatt kell rögzíteni. - Ha valamelyik kormányos nem tud indulni egy versenyen az mielőbb köteles visszamondani a hajót, jelezni a többi kormányos, és a Szakcsoport Vezetőség felé, hogy felszabadult egy hajó. A visszamondott ASEVSC „versenyhajót” a (tavaszi) hajóválasztásnál használt ranglista alapján lehet igényelni. - Ha egy kormányos úgy teljesítette a „legalább három verseny” feltételt, hogy nem a szabályoknak megfelelően jutott a VSC hajójához, minősített kormányos címet nem kaphat.


A számításba bevont versenyek lehetnek: a DOL hajóosztály számára kiírt versenyek. A számításba csak azok a versenyek kerülnek bevonásra, amelyeken legalább három dolfin hajóegység részt vett, és a dolfin osztály önálló osztályként értékelésre került.


Jó szelet: Sárközi Béla ASEVSC Nagyhajós Osztálykapitány

2023. 03. 07.